Bel ons:   03 313 99 33
Hoe bepaal je de juiste schoenmaat van je jongste spruit?

Ook al lijkt de tijd momenteel stil te staan door die C-crisis, is dit niet het geval bij je kinderen. Zij groeien zorgeloos verder, en zo ook hun voeten.

Hoe bepaal je de juiste schoenmaat van je jongste spruit?

Ook al lijkt de tijd momenteel stil te staan door die C-crisis, is dit niet het geval bij je kinderen. Zij groeien zorgeloos verder, en zo ook hun voeten. Maar wat te doen nu als je merkt dat de schoenen van je jongste spruit te klein zijn? Zeker nu je dit niet meer kan (mag) laten nakijken bij ons in de winkel. Wel, wij helpen je graag verder!

Ga zelf aan de slag

We geven je graag een goede tip waarmee je zelf aan de slag kan om de schoenmaat van je kind te bepalen, en dat natuurlijk in uw eigen kot.

  1. Leg een blad papier tegen de muur.
  2. Zet je kind op dit blad papier en plaats beide hielen netjes tegen de muur. Het tegen de muur staan zorgt ervoor dat je kind mooi recht staat. Zo staan de voetjes in de juiste stand.
  3. Teken een lijn aan het uiterste topje van de grote teen. Doe dit bij beide voeten, de lengte kan links en rechts namelijk verschillen.
  4. Meet nu de lengte van de voetjes, in cm.

Naast de lengte van de voeten, is ook de vorm van de voet heel belangrijk in de zoektocht naar de juiste schoen. Heb je een volle voet of eerder een smalle? Heb je een hoge wreef? Trek daarom ook nog enkele foto’s van de voetjes, en dit vanuit verschillende standpunten.

Samen naar de juiste schoen

Aan de hand van de gekregen informatie (lengte in cm en foto’s van de voeten), bepalen wij de juiste maat en gaan wij op zoek naar het juiste model voor de voetjes van jouw lieveling. Aan de hand van enkele foto’s of een filmpje, geven we je een aantal suggesties. En zo gaan we zelfs in deze gekke tijden samen op zoek naar de juiste schoen!

Merk je dat je zoontje over zijn schoenen begint te struikelen? Of dat je dochter haar voeten minder goed in haar schoenen gaan? Dat zijn de eerste tekens van te kleine schoenen! Pak dan pen en papier en ga aan de slag!