Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Floris van Bommel, onze favoriete lenteschoen Floris van Bommel, onze favoriete lenteschoen

NIEUWS | 2-05-2017 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Onze favoriete lente- en zomerschoen? Dat moet wel Floris van Bommel zijn! Het Nederlandse merk van Bommel maakte vroeger steevast klassieke geklede schoenen, maar koos recent voor een veel modieuzere en sportievere insteek, onder de naam Floris van Bommel. Ambachtelijk leer, authentiek handwerk en een strak design typeren de modellen.

 

Speciaal voor de lente kozen we drie frisse modellen uit. Twee lichtere casual schoenen (model Walli in bruin en zwart) en een meer geklede schoen.

 

Floris van Bommel over zijn eigen creaties:

Over model Walli (bruin): "Als m'n opa nog zou leven: hij zou zich in z'n soep verslikken bij het zien van deze moderne variant van zijn oude vertrouwde schoen met gevlochten voorblad. This is the future!"

Over de lederbewerking van de modellen Walli zwart en de geklede schoen: "De kleuropbouw van dit leer wordt volledig met de hand tot stand gebracht in een Toscaanse looierij. Geen digitale print of folielaagje waarmee je patsboem een leuk kleurtje hebt, maar authentiek handwerk met meerdere dekkende kleurlagen. De bovenste kleurlagen worden voorzichtig weggepoetst waardoor de onderliggende kleuren tevoorschijn komen. Dat handmatig afwassen creëert de tweetonige kleur en de lichtere baan die we mooi precies over het midden van de schoen laten lopen. En dat leer gebruiken we dan zowel voor een mooie casual, als een mooie geklede schoen. Epic!"

 

De schoenen van Floris van Bommel geven een leuke touch aan elke outfit, de bijpassende riem maakt het plaatje compleet. Die laatste kunnen trouwens volledig op maat gemaakt worden.

 

Ontdek Floris van Bommel in onze winkel!

 

Bezoek onze website