Bel ons:   03 313 99 33
Bescherm je schoenen tegen het natte weer!

Nu de herfst in het land is, betekent dit spijtig genoeg ook weer meer kans op regen.. Hoog tijd om jullie nog even de beste ‘tips and tricks’ mee te geven om je schoenen te beschermen tegen het natte weer.

Bescherm je schoenen tegen het natte weer!

Beter voorkomen dan genezen

Zoals elk verhaaltje, begint ook dit verhaal bij het begin: “Beter voorkomen dan genezen!” Dit doe je door jouw nieuwe schoenen in te spuiten met een water- en vuilafstotende spray. Je kan ervoor kiezen om een spray aan te schaffen die gericht is op één enkel materiaal, zoals gladleer of suède. Maar je kan ook voor een universele spray gaan. Deze kan voor meerdere materialen gebruikt worden.

Wisten jullie trouwens dat het beter is om je schoenen vanop een afstand van ongeveer 20 cm in te spuiten? Kwestie van je niet te concentreren op één punt van je schoenen, maar de volledige schoen te beschermen. We raden je ook aan om je schoenen twee keer ‘wat minder’ in te spuiten, dan één keer heel veel. Dat geeft een beter effect! En best buiten doen natuurlijk.

Ooh ja, zeker om de twee à drie weken herhalen. Dit zorgt er voor dat het leder van je schoenen langer mooi blijft, zeker bij langdurig nat weer.

Natte plensbui gehad?

Je kan op veel voorbereid zijn, maar een onverwachte regenbui heb je nooit in de hand. Als je toch zo midden in een regenbui bent beland en je schoenen doorweekt zijn, is het handig als je ze snel kan drogen. Je bent waarschijnlijk geneigd om deze meteen onder de verwarming te zetten, maar je kan beter even halt houden en het volgende lezen! De warmte zorgt er namelijk voor dat het leder te snel droogt en uiteindelijk zal uitdrogen. Beter is om ze te laten drogen door er wat krantenpapier in te stoppen, en dat op kamertemperatuur.

Komen er na het drogen toch vochtplekken piepen? Poets deze dan weg door een mengeling van water en azijn. Wrijf je schoenen hier mee in en laat ze drogen. Vergeet ze achteraf zeker niet terug te voeden met het juiste product! Want een gevoed schoen is er altijd twee waard.

Koning winter

Hoe kouder het wordt, hoe groter de kans dat de regenbuien zich omzetten in sneeuwbuien. Natte schoenen van de sneeuw? Herhaal de stappen van hierboven! Maar beter is om voor aangepast schoeisel te gaan. Want sneeuw gaat vaak hand in hand met (strooi)zout en daar wringt meestal het schoentje.

Hebben deze tips toch niet het gewenste resultaat? Spring even binnen met je schoenen en wij zorgen voor het juiste persoonlijke advies!

Er zijn momenteel geen andere nieuwtjes.